Ögonmottagning

Till vår ögonmottagning kan du komma med alla typer av ögonproblem, till exempel synnedsättning, bedömning av skelning, röda ögon, diabetes, grå och grön starr samt sjukdomar eller förändringar i näthinnan och gula fläcken.

Välkommen!

Våra ögonspecialister har mångårig erfarenhet inom ögonsjukdomar. Du är välkommen till oss oavsett vilken typ av ögonbesvär du har, vi kan behandla de flesta typer av besvär. Vi är den enda privata kliniken i Göteborg som kan erbjuda laserbehandling av olika näthinnesjukdomar och -skador.

Kontrollerar starr och diabetesrelaterade ögonsjukdomar

Patienter med kroniska ögonsjukdomar som glaukom (grön starr) och diabetesrelaterade ögonsjukdomar kan göra sina kontroller hos oss. Vi har tillgång till en modern synfältsapparat och möjlighet till fotografering av ögonbotten.

Du kan även göra en komplett syn- och ögonundersökning hos oss, bara för att få bekräftat att dina ögon är friska.

 

Hur går ett besök till?

Du kommer först till kliniken och anmäler dig i receptionen. Här får du ett munskydd som du behåller på under hela ditt besöks hos oss.

Sedan får du träffa en sköterska som genomför en förundersökning. Beroende på varför du söker dig till oss så kan förundersökningen innehålla olika delar. Det vanligaste är att vi kollar din syn och ditt ögontryck.

Därefter får du träffa Läkaren som går igenom förundersökningen och hjälper dig vidare med diagnos, behandling och uppföljning.

På vår mottagning erbjuder vi:

Bedömning av erfarna ögonspecialister

Uppföljning av kroniska ögonsjukdomar

Laserbehandling av näthinneskador

Laserbehandling av efterstarr.

OBS. Vi tar ej emot barn under 12 års ålder.

OBS. Vi utför EJ undersökningar för intyg till Transportstyrelsen.

 

PRISER

Privat mottagning: 900-1400 kronor

Second opinion: 2400 kronor (pga dubbeltid). Ytterligare undersökningskostnader kan tillkomma beroende på sjukdom/skada.

Yag-laserbehandling av efterstarr: 1 600 kronor (ordinarie pris 2 000 kronor)

Vi har inget avtal med landstinget, så frikort gäller tyvärr inte.